top of page
Αναζήτηση

Για τη Χώρα

Η μοναδικής ομορφιάς Χώρα, τα καλοκαίρια γίνεται δικαίως πόλος έλξης επισκεπτών και οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος πληθαίνουν δυσχεραίνοντας μερικές φορές τη ζωή των κατοίκων του οικισμού. Το ενδιαφέρον μας για τη Χώρα, που είναι ιστορικός οικισμός, εκφράζεται με την παρακάτω επιστολή στο Δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο.


ΠΡΟΣ

Το Δήμο Σερίφου

Αθήνα, 16/5/2023


Κύριε Δήμαρχε, μέλη δημοτικού Συμβουλίου και λοιποί αρμόδιοι

Ενημερωθήκαμε προσφάτως για την πρόθεση λειτουργίας νέας επιχείρησης καφέ – μπαρ μέσα στα στενά της Χώρας της Σερίφου κατά τους ερχόμενους μήνες. Με την παρούσα εκφράζουμε την ανησυχία μας ως Περιβαλλοντικός Σύλλογος για την ήρεμη και ασφαλή διαβίωση των κατοίκων (μόνιμων και προσωρινών) της Χώρας, καθώς τα τελευταία χρόνια η λειτουργία νυχτερινών μπαρ μέσα στα στενά αυτής και η εξ αυτής οχλαγωγία καθιστούν δυσχερή τη ζωή όσων διαμένουν εκεί, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για ειδικό ωράριο κοινής ησυχίας στην Χώρα, αν προβλέπεται τέτοια χρήση (καφέ - μπαρ) πολεοδομικά και πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε την συνεπή τήρηση του όποιου νομικού πλαισίου ισχύει περί ωραρίου κοινής ησυχίας, η παραβίαση του οποίου όχι μόνο συνιστά πλέον ποινικό αδίκημα και δη πλημμέλημα, αλλά και σοβαρή υποβάθμιση του πολύτιμου και ζωοδότη αγαθού που ονομάζεται πολιτισμός.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία και είμαστε στην διάθεσή σας για οιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος

Για το Σύλλογο


Ν. Χαιρέτας

33 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ετήσια γενική συνέλευση και κοπή πίτας 2022

Το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε διαδικτυακά στις 3 Φεβρουαρίου και αποφάσισε συνεκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα να συγκληθεί...

Δυο λόγια για το Γάνεμα

Το Γάνεμα, μια ξεχωριστή παραλία του νησιού, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και περιοχή Natura, είναι κεντρικό θέμα συζήτησης...

Comments


bottom of page